U županiji potvrđeno 249 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 44 pacijenta

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 249 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivan 1341 slučaj.

Ozdravilo je 15 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 44 pacijenata od kojih je njih osam na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1933., 1936. i 1948. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti. Od troje preminulih, jedna je osoba bila cijepljena.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 387 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem,  sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 12392 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije