U županiji potvrđeno 126 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 48 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 126 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 852 slučaja.

Ozdravilo je 117 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 48 pacijenata od kojih je njih 10 na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1928., 1936., 1960. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv bolesti COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 280 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem,  sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 11844 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije