U Županiji kreće strateško planiranje za novo proračunsko razdoblje EU

Župan Darko Koren, zajedno sa svojim zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom okupio je danas pročelnike županijskih upravnih odjela na radionici o strateškom planiranju za Koprivničko-križevačku županiju. Radionicu su održale ravnateljica Razvojne agencije PORA-e Melita Birčić i voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje u PORA-i Tihana Kraljić.

Župan Koren je uvodno istaknuo da se u skladu s hrvatskim ulaskom u EU u narednom razdoblju očekuje još veće korištenje europskih fondova, pa je stoga potrebno pripremiti županijske strateške dokumente koji će to u novom proračunskom razdoblju Europske unije omogućiti.

Kreće se stoga u strateško planiranje za razdoblje 2014. – 2020., pa se na radionici govorilo o važnosti planiranja u skladu s županijskim Proračunom, te o samim potencijalnim dionicima planiranja. Na županijskoj razini bit će izrađena nova Županijska razvojna strategija za razdoblje 2014. – 2020., a s operativnom izradom će se početi nakon što se za to steknu formalni uvjeti s državne razine.