U Vujićima Vojakovačkim otvorena obnovljena cesta u dužini dva kilometra vrijedna 1,1 milijun kuna

U subotu 7. prosinca u naselju Vujići Vojakovački svečano je otvorena obnovljena cesta u dužini nešto više od 1900 metara u čiju je rekonstrukciju uloženo 1,1 milijun kuna.  Otvorenju obnovljene dionice ceste prisustvovali su župan Darko Koren, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić,  predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac Aleksandra Mijić sa suradnicima te brojni mještani.

Prigodnim riječima prisutnima se uvodno obratila predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac Aleksandra Mijić kazavši kako cesta označava napredak te se zahvalila  Županiji i Gradu Križevcima  na odličnoj suradnji. Gradonačelnik Mario Rajn zahvalio je Županiji i Županijskoj upravi za ceste na suradnji te naglasio kako mještani i u buduće mogu računati na pomoć Grada.

Prije samog svečanog rezanja vrpce, prisutnima se obratio župan Darko Koren koji je naglasio važnost prometne infrastrukture koja je preduvjet razvoja ruralnog kraja županije.

Svi težimo boljem životu, a kako bi ljudi ostali živjeti u svojim mjestima te u konačnici kako bi djeca našla interes i motivaciju da ostaju u mjestima svojih roditelja i održavanju života na selu ključno je stvoriti preduvjete i infrastrukturu koja će to omogućiti. Cesta znači život, dragi mi je da je nakon dugo čekanja realiziran ovaj projekt koji će najviše razveseliti školarce jer ovime se u velikoj mjeri povećava sigurnost prometovanja. Zahvaljujem i gradonačelniku Rajnu i njegovim suradnicima što ustraju na poboljšanju infrastrukture oko grada Križevci te se nadam nastavku i dobroj suradnji s Gradom u narednom razdoblju“, zaključio  je župan Koren.

Izvor fotografije:prigorski.hr

Služba ureda župana