U vrtićima u Starigradu i Križevcima održana predavanja o sigurnosti u prometu

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održale su edukativna predavanja djeci u obrtu za čuvanje djece „Mali anđeli“ u Starigradu te Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ u Križevcima.

Policijske službenice su djeci starosti od 2 do 6 godina govorile o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka i biciklista, primjerice kako se pravilno kretati nogostupom, kada prelaziti cestu, zašto je važno koristiti zaštitnu kacigu prilikom vožnje biciklom i slično. Djeca su još učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas te koje opasnosti vrebaju ako se ne koriste na pravilan način, što im je demonstrirano na sjedalu i autosjedalici grupe I i II tvrtke BeSafe.

Mališanima i odgajateljicama uručene su i naljepnice „Dijete u autu“ izrađene od strane Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, kao i brošure udruge Roda „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“, a ukupno je sudjelovalo više od 60 djece.

Osim spomenutih aktivnosti, održana je i edukacija u rodilištu Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, gdje su prisutne majke upoznate sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, važnosti korištenja autosjedalica te načinu njihovog postavljanja u vozilo. Majkama je savjetovano na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice te što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu, a na kraju edukacije također su im uručene brošure udruge Roda i preventivni materijali županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama.

Služba ureda župana