U Virju održana završna konferencija projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje“

Na današnjoj završnoj konferenciji projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje“ održanoj u prostorijama osnovne škole u Virju predstavljena je projektna dokumentacija.

Župan Darko Koren istaknuo je važnost ovog Projekta kojemu je cilj izrada glavnog projekta u svrhu energetske obnove sa svrhom smanjenja potrošnje energije te pri tom naglasio kako izradu projektne dokumentacije sufinancira Europski fond za regionalni razvoj u iznosu od 85% dok preostalih 15% sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Pri tom se župan osvrnuo na rješavanje problema velike potrošnje energije koja je potrebna ovoj školi istaknuvši: „Ulaganje u energetsku učinkovitost zgrada kojima upravlja Županija je naše već trajno opredjeljenje i puno je u ovih pet godina napravljeno na tom polju.“ Isto tako, zahvalio je svim sudionicima ovog projekta te zaključio: „Na području Koprivničko-križevačke županije proizvodi se pola Hrvatske proizvodnje plina i samim time možemo reći da je Koprivničko-križevačka županija – županija energije.“

Projekt kao i izrađenu projektnu dokumentaciju energetske obnove Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara predstavio je direktor tvrtke Planetaris d.o.o. Natko Bilić. Tom je prilikom naglasio tri dijela projektne dokumentacije, arhitektonski dio, strojarski dio i elektrotehnički dio kojim će se rekonstruirati zidovi škole, krovovi, stolarija kao i kompletna ovojnica zgrade i postaviti solarni sustav.

U ime domaćina prisutnima se obratila ravnateljica Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Marica Cik-Adaković te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji „kao osnivaču što ste prepoznali naše potrebe i hvala svim ostalim sudionicima ovog Projekta“.

Zadovoljstvo na prepoznatoj potrebi od strane Županije i provođenju projekta u virovskoj školi iskazao je i načelnik Općine Mirko Perok, a o Projektu su govorili i predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i voditelj Odjela za tehničku verifikaciju projekata energetske učinkovitosti i obnovljenih izvora energije Predrag Čuljak te viša stručna savjetnica iz Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja Andreja Horvat Friščić.

Nositelj Projekta je Koprivničko-križevačka županija, a njegova ukupna vrijednost je 198.962,50 kuna od čega je 163.880,00 kuna bespovratnih sredstava.

Služba ureda župna

logo_eu_virje