U Virju održana Predmartinjaska večer kulture

U Glazbenoj dvorani Osnovne škole Profesora Franje Viktora Šignjara u Virju upriličen je bogat program Predmartinjske večeri kulture. Započeo je recitacijom učenika sedmog razreda Martina Barberica, mentorice Katarine Franjo, a program večeri najavila je knjižničarka Đurđica Krčmar Zalar koja je ujedno bila moderatorica večeri.

Na samom početku okupljenima se obratio načelnik Općine Virje Mirko Perok zaželjevši posjetiteljima ugodnu i poučnu večer, a zatim je predstavljena knjiga Vladimira Šadeka Podravina u Drugom svjetskom ratu i poraću (1941.-1948.), o kojoj je govorio akademik Dragutin Feletar, a kao i sam autor. Nakon kratkog glazbenog predaha koji je pripremila Umjetnička škola Fortunata Pintarića Područni odjel Virje, uslijedilo je i drugo predstavljanje knjige Ivice Šute Gospodarska sloga u Podravini (1935.-1941.). Knjigu su predstavili povjesničar Nikola Cik te sam autor, a zatim se predstavila Glumišna družina Virje.

Treća predstavljena knjiga bila je Promatračica pjesama Lidije Lauš Leščan, o kojoj su govorili Lidija Novosel, Nikola Cik te sama autorica. U sklopu programa, predstavljen je i drugi broj virovskog godišnjaka Virovski bobnjar kojemu je cilj informirati mještane o godišnjem radu Općine i općinskih udruga. Za scenski nastup bili su zaduženi Nataša Sušanj i Josip Stružan koji su na zabavan način otkrili što se sve u godišnjaku može pročitati. Posjetiteljima se još jednom obratio načelnik Perok, zahvalivši urednici Virovskog bobnjara Danijeli Sunara Jozek te svima koji su doprinijeli stvaranju lista, nakon čega je knjižničarka prisutne upoznala sa školskim projektom obnove ružičnjaka te zahvalila INI na sponzorstvu.  Ujedno je najavljena promocija knjige Tri koraka sim, tri koraka tam , koji je Katarina Franjo pripremila s Đurđicom Krčmar Zalar, a posjetiteljima je upućen i poziv na stručni skup o Franji Fancevu koji će se održati 15. studenoga, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Koprivničko-križevačke županije i Općine Virje.

Služba ureda župana