U Varaždinu održana vježba zaštite i spašavanja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, na raskrižju ulica Frana Supila i Vilka Novaka (željeznički cestovni prijelaz) u Varaždinu u četvrtak, 5. lipnja demonstrirana je vježba zaštite i spašavanja s opasnim tvarima.

Cilj vježbe bila je praktična provjera Operativnog plana zaštite i spašavanja HŽ Infrastrukture, provjera Plana zaštite i spašavanja Varaždinske županije, te provjera rada žurnih službi i operativnih snaga Varaždinske županije, Grada Varaždina i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Tijekom vježbe promatrala se osposobljenost i postupanje djelatnika HŽ Infrastrukture u slučaju izvanrednih situacija, brzina intervencije žurnih službi, obavještavanje i privremeno premještanje stanovnika koji žive u blizini željezničko-cestovnog prijelaza između dviju već spomenutih ulica, prostor tkz. „Kučanske rampe u Varaždinu, valjanosti predviđenih mjesta i pravaca za privremeno premještanje i valjanost postupaka obavještavanja stanovništva.

U ime Koprivničko-križevačke županije vježbi je prisustvovao stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.