U tijeku su pripreme za Dan povrća 2015.

Članovi Organizacijskog odbora Dana povrća 2015. sastali su se u prostorijama Koprivničko – križevačke županije kako bi utvrdili hodogram događanja i planiranih aktivnosti najavljene manifestacije.
Manifestacija se već tradicionalno održava prve subote u srpnju na koprivničkom Zrinskom trgu, a ove godine održati će se 4. srpnja. Program Dana povrća tradicionalno se sastoji od stručnog skupa, promotivno prodajne izložbe povrća te obilaska objekata za proizvodnju povrća na lokalnom području. Stručnim skupom se svake godine nastoji obraditi aktualna tematika iz područja povrćarstva. Kako je započela realizacija Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. jedna od ovogodišnjih tema skupa biti će aktualne mjere programa namijenjene razvoju povrćarstva. Na skupu će se govoriti o prometu povrća s aspekta carinskih propisa, o suvremenim sustavima i opremi za navodnjavanje te o alternativnim izvorima energije za pogon sustava navodnjavanja.
Nakon stručnog skupa druženje stručnjaka i proizvođača povrća nastavit će se posjetom novo otvorenom vrtnom centru Agrokuće u Koprivnici.
U sklopu Dana povrća tiskan je i katalog u kojem je predstavljeno stotinjak proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije s podacima o vrsti i obimu njihove proizvodnje te načinima plasmana proizvoda.
Pozivamo povrćare s područja Koprivničko – križevačke županije da se prijave za izlaganje na Danu povrća te posjetiteljima ponude bogatu ponudu domaće proizvedenog povrća.
Za sve dodatne informacije obratite se u Odsjek za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo na telefon broj 048/658-135.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.