U Svetom Petru Orehovcu održana radionica tehničkog zbora vozila i opreme

U prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu u četvrtak, 24. veljače  glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković je održao radionicu na temu „Tehnički zbor vozila i opreme VZO Sveti Petar Orehovec“.
Na radionici su pored vatrogasaca s područja Općine Sveti Petar Orehovec i okolnih mjesta, nazočili zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan i načelnik općine Franjo Poljak.

U kojem će postotku vatrogasna intervencija biti uspješna ovisi o nizu faktora, a ključan je vatrogasac, koji se stalno mora educirati, poglavito na polju novih tehnologija.
Kako je naglašeno,  u budućem razdoblju potrebno je nastaviti s daljnjim održavanjem dobre infrastrukture, razvojem dobrovoljnog vatrogastva sukladno razvojnim projektima te kontinuirano ulagati u vatrogastvo i sustav zaštite od požara.

Nezaobilazan dio radionice bila je i analiza vatrogasnih vozila koje posjeduje VZO Sveti Petar Orehovec. Posjetitelji su s posebnom pažnjom razgledavali vatrogasna vozila, opremu i tehniku kojom se koriste vatrogasci u svojem radu.
U sklopu tehničkog zbor vozila, sudjelovala je i JVP-a grada Križevaca s novim kratkim navalnim vozilom u kojem su sudionici mogli vidjeti najnoviju opremu za gašenje požara kao i opremu za spašavanje u nesrećama. Na ovaj način, na licu mjesta bila je usporedba  najnovije tehnologije i vozila s vozilima i opremom koju posjeduje VZO Sveti P. Orehovec.

Na kraju radionice, nazočnima su se obratili predsjednik VZO Sveti Petar Orehovec Dragutin Hendelja, općinski načelnik Franjo Poljak i zapovjednik VZŽ Zvonimir Habijan, svi redom pohvalno su govorili o radionici kao važnom čimbeniku u razvoju i promociji vatrogastva, zahvalivši se  glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću na dolasku i realizaciji radionice.
Predsjednik Hendelja zahvalio je i JVP grada Križevaca na dolasku i sudjelovanju u radionici s vozilom i ljudstvom.

Ova radionica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec održana je u sklopu ciklusa radionica „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“, i njezin je cilj promoviranje vatrogastva na svim dobnim razinama.

Radionica „Tehnički zbor vozila i opreme VZO Sveti Petar Orehovec“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec.

Izvor: VZ Koprivničko-križevačke županije

Služba ureda župana