U Strukovnoj školi Đurđevac održana završna konferencija projekta „Skills in IT and Mechatronics Practical Learning“

Završna konferencija Erasmus+ projekta po nazivom „Skills in IT and Mechatronics Practical Learning“ održana je jučer, u petak 17. svibnja, u prostorijama Strukovne škole Đurđevac. Konferenciju je vodio nastavnik Branko Pleadin, ujedno i voditelj projekta, a na njoj je sudjelovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je učenicima podijelio certifikate o uspješno odrađenoj stručnoj praksi u inozemstvu što će im biti, kako je kazao, veliki plus prilikom zapošljavanja.

U sklopu konferencije održan je i okrugli stol s predstavnicima najvažnijih institucija za strukovno obrazovanje na kojem su uz zamjenika Ljubića sudjelovali i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barač, ispred agencije PORA Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Senada Ranilović, voditeljica ispostave Đurđevac Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dijana Rupnik, direktor tvrtke Rasco Darko Paviša te voditeljica za ljudske resurse u tvrtki Rasco Ema Gregurek.

Panelisti su istaknuli važnost osobnog razvoja i dodatnog stručnog usavršavanja učenika kroz projekte ovog tipa te naglasili važnost suradnje na svim razinama – od lokalne vlasti preko škola do poslodavaca, u što su se učenici i nastavnici đurđevačke Strukovne škole uvjerili prilikom  boravka na stručnoj praksi u Sloveniji i Španjolskoj.

Služba ureda župana   

Izvor fotografije:Strukovna škola Đurđevac