U sljedeća dva tjedna na pet punktova na području županije cijepit će se tri tisuće građana

U Svetom Ivanu Žabnu danas se nastavlja s cijepljenjem opće populacije i provedbom kampanje „Misli na druge, cijepi se“, a građanima je na raspolaganju 450 doza cjepiva protiv koronavirusa. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo, Općinom Sveti Ivan Žabno i liječnicima obiteljske medicine poduzeo sve potrebne aktivnosti da organizacija cijepljenja bude provedena na najvišoj mogućoj razini, kao što je to bilo i na dosadašnjim punktovima u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Legradu i Virju.Županijski Stožer glavni je organizator cijepljenja, koordinator pripreme punktova je Zavod, a uz liječnike obiteljske medicine, sudjeluju i djelatnici županijskog Doma zdravlja te Zavoda za hitnu medicinu.

Načelnik županijskog Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić jučer se sastao s članovima križevačkog Stožera civilne zaštite na temu organizacije cijepljenja u Križevcima, koja je planirana za subotu, 13. ožujka. Lokacija je sportska dvorana OŠ Ljudevita Modeca, a građanima će na raspolaganju biti 900 doza cjepiva te ih se moli da se pridržavaju uputa i satnice cijepljenja. Na punktu A – sjeverni ulaz (od strane Potočke ulice) cijepit će se pacijenti doktora: Marjane Cindrić Bošnjak, Sonje Jakopčić Furmeg, Helene Jovičić Karre, Anđelije Vlahek, Miljenka Berca i Ivanke Došlić, dok će se na punktu B – južni ulaz (od strane Gimnazije) cijepiti pacijenti doktora: Marije Črneli, Zvjezdane Nervo, Ivanke Anđelić Ištvanović, Eugenije Šojat Marendić, Silvije Hnojčik i Dubravke Marije Puljević.

Nakon sastanka u Križevcima, načelnik Ljubić sastao se s predstavnicima općina Sveti Petar Orehovec, Kalnik i Gornja Rijeka i liječnicima obiteljske medicine te je dogovoreno kako će se u srijedu, 17. ožujka, organizirati punkt u Svetom Petru Orehovcu gdje će se cijepiti oko 500 građana iz ove tri općine. Obzirom na manji broj prijavljenih u Kalniku i Gornjoj Rijeci, načelnici općina će organizirati prijevoz za svoje građane do Svetog Petra Orehovca.

Također su u pripremi i drugi punktovi, i to 19. ožujka u općini Gola, gdje će se cijepiti 400 građana te 20. ožujka u Koprivnici, gdje će na raspolaganju biti oko 900 doza cjepiva. Kao što je istaknuo načelnik Ljubić, odmah po pristizanju cjepiva ide se u organizaciju punktova, ne čuvaju se zalihe, nego se odmah sve utroši na cijepljenje građana. Cilj je ravnomjerno pokriti područje županije, paralelno se cijepi po općinama i gradovima, a građani se pozivaju da se nastave prijavljivati kod svojih liječnika obiteljske medicine.

Daljnji raspored ovisi o dinamici zaprimanja cjepiva, a iako je priprema punkta zahtjevan i složen proces, županijski se Stožer u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i ostalim zdravstvenim djelatnicima pobrinuo da organizacijski sve bude spremno odmah kada stignu nove količine.

Županijski Stožer zahvaljuje svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i trudu koji ulažu u provođenje cijepljenja, kao i u očuvanje zdravlja svih nas te apelira na građane da i dalje budu odgovorni i pridržavaju se svih epidemioloških mjera, jer se unatoč smanjenju broja novooboljelih situacija u kratkom vremenu može promijeniti, kao što imamo primjere u zemljama u okruženju.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije