U sklopu projekta ZAKOS održan okrugli stol na temu „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu“

U sklopu provedbe projekta Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS u četvrtak, 28. veljače u Podravki je održan okrugli stol na temu „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu“, kojemu je u ime Županije prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Tema je bila stanje socijalnog dijaloga i prikaz ekonomskog stanja u prehrambenoj industriji generalno, a kao što je naglasio predsjednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš, Podravka je pravo mjesto gdje sindikati i poslodavci mogu doći do tema koje su važne za radnike i članove.

Pročelnik Štimac kazao je kako je Koprivničko-križevačka županija partner s Varaždinskom i Međimurskom županijom u projektu kojemu je za cilj usmjeriti poslodavca na primjereni dohodak radi povećanja produktivnosti i usmjeravanja k dobrom poslovnom rezultatu.

Podravka kao naša najvažnija kompanija odličan je primjer dobre prakse i nadam se da će i ostale županije vidjeti kako se u praksi može doći do rezultata. Ovaj projekt je podržan iz socijalnog fonda Europske unije preko Ministarstva rada i Mirovinskog sustava, a na raspolaganju je 700 tisuća kuna kako bi dionici u pregovaranju i socijalnom dijalogu imali veća znanja i sposobnosti te bili kompetentniji u cilju koji je zajednički za poslodavce i zaposlenike“, zaključio je pročelnik Štimac.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr