U sklopu projekta „JA sam kao i Ti“ provedena aktivnost „Volontiraj, dobro biraj“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice organizirala je u sklopu projekta „JA sam kao i Ti“ aktivnost pod nazivom „Volontiraj, dobro biraj“.

Cilj ovog projekta je senzibilizirati djecu bez teškoća s osobama s invaliditetom, a aktivnost je održao partner u projektu Udruga Kopriva odnosno Koprivnička inicijativa volontera i aktivista. Predsjednik Udruge Kopriva Ivan Funtek je kroz prezentaciju uz puno fotografija objasnio što je volontiranje, gdje se osobe mogu prijaviti za volontiranje te u kojim akcijama maloljetne osobe mogu volontirati. U drugom dijelu aktivnosti, sudionici su u skupinama opisali osobine koje jedan volonter mora imati nakon čega je volonterka Udruge „Bolje sutra“ pojasnila što je nju motiviralo za volontiranje te kako volontirati i što volontiranje donosi.

Projekt sufinancira Koprivničko-križevačka županija, a partneri u projektu su pored Udruge Kopriva odnosno Koprivničke inicijative volontera i aktivista, Osnovna škola Sokolovac i Udruga za održivi razvoj UZOR.

Služba ureda župana