U sklopu projekta INVESTrategy održana radionica o izravnim stranim ulaganjima

U okviru provedbe projekta INVESTrategy koji je odobren za sufinanciranje u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013 u prostorima PORA-e u Koprivnici je u četvrtak 12. prosinca održana radionica o izravnim stranim ulaganjima kao preduvjetu za jačanje konkurentnosti županijskog gospodarstva. Cilj projekta je povećati priljev izravnih stranih ulaganja u pogranično područje hrvatskih županija: Međimurske, Varaždinske i  Koprivničko-križevačke, te mađarske županije Zala.

Na početku radionice je ravnateljica PORA-e Melita Birčić predstavila sam projekt, nakon čega su djelatnici Agencije za investicije i konkurentnost prezentirali svoj rad kao i djelovanje drugih institucija u sektoru privlačenja stranih ulaganja (HAMAG INVEST, CEI, HGK).

Kao primjeri dobre prakse u osiguranju pretpostavki za privlačenje ulaganja predstavljene su poslovne zone u Koprivničkom Ivancu i Križevcima. Na radionici su također predstavljeni i zakoni o poticanju investicija i unaprjeđenju investicijskog okruženja, te unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture.

Uz načelnike i predstavnike raznih ustanova radionici su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije.