U sklopu projekta CHEC održana završna konferencija i Božićni bal

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prisustvovao je završnoj konferenciji projekta „CHEC – Croatia-Hungary Educational Cooperation“, kojom je zaključena provedba koji je trajao 16 mjeseci, a odobren je za financiranje u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga Interreg V – A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vrijednost projekta je 236.963,45 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije. U projektu su sudjelovala 4 partnera, pri čemu je glavni korisnik bila Csokonai Vitéz Mihály Calvinist osnovna, srednja škola i učenički dom iz Csurga, dok su partneri bili Pálóczi Horváth Ádám Calvinist umjetnička škola iz Nagybajoma, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Cilj projekta bio je unapređenje sposobnosti i znanja učenika i profesora kroz međusobnu razmjenu znanja s kolegama iz prekograničnog područja, na četiri osnovne teme: znanost, sport, ples i glazba. Kroz projekt je izrađen zajednički programa iz područja rukometa, održane su zajedničke videokonferencije, natjecanja i događanja iz područja znanosti, sporta, plesa i glazbe te nabavljena oprema za potrebe održavanja projektnih aktivnosti, dok je PORA organizirala radionicu na temu upravljanja projektnim ciklusom gdje su profesori iz partnerskih škola zajednički osmislili novu projektnu ideju.

Završna konferencija održana je u organizaciji Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, a uz zamjenika Ljubića, prisustvovao joj je gradonačelnik grada Csurga Janos Fustos te predstavnici svih projektnih partnera. Tijekom konferencije predstavljeni su postignuti ciljevi, aktivnosti i rezultati projekta, a prigodne plesne i glazbene nastupe izveli su učenici Gimnazije i učenici „Pálóczi Horváth Ádám Calvinist“ umjetničke škole iz Nagybajoma.

Također, dan ranije u Hotelu „Zlatan“ održan je Božićni bal u sklopu projekta, koji je također organizirala koprivnička gimnazija, a prisustvovali su mu zamjenik Ljubić, ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić i ravnateljica PORA-e Melita Birčić. Posebni gosti bili su učenici iz partnerskih škola iz Mađarske iz Csurga i Nagybajoma, koji su zajedno s učenicima Gimnazije izveli plesne koreografije naučene na videokonferencijama i radionicama. Božićni bal osmišljen je s ciljem obilježavanja kraja provedbe projekta, a na  događanju su sudjelovali i članovi Športskog plesnog kluba Ritam iz Koprivnice koji su zajedno sa gostima iz Mađarske izveli nekoliko zajedničkih koreografija.

Služba ureda župana