U sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail kreće uspostava Booking centra

U sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail, prošli je tjedan u Koprivnici u prostorima Pučkog otvorenog učilišta održana radionica za pružatelje usluga u turizmu na kojoj su sudjelovali ugostitelji i iznajmljivači s prostora središnje Podravine.

U prvom dijelu radionice sudionicima su prezentirani detalji o projektu Amazon of Europe Bike Trail te mogućnosti koje donosi lokalnim pružateljima ugostiteljskih usluga. Nakon uvodnih riječi domaćina, prezentacije su održali predstavnici partnera u projektu iz Slovenije i Austrije, koji su se sudionicima obratili putem online platforme.

Pružatelji usluga upoznati su s mogućnostima participacije u sadržaju usluga koje će Booking centar Amazon of Europe nuditi zainteresiranim turistima. Iznajmljivačima je otvorena mogućnost suradnje s Booking centrom Amazon of Europe koji će voditi iskusni tim austrijske tvrtke Trail Angels, a koji će upravljati aktivnostima vezanima za izradu turističkih aranžmana, prodaju jednodnevnih izleta i organizaciju višednevnih aktivnih odmora te promovirati biciklizam i regije koje sudjeluju u projektu.

Kako je partnerstvo s lokalnim pružateljima usluga ključ uspješne ponude turističkih usluga, omogućene su im prednosti uspostavljenog Booking centra putem sklapanja Sporazuma o suradnji ili partnerstva. Uključivanjem u sadržaj koji će Booking centar nuditi zainteresiranim turističkim posjetiteljima osigurana je direktna rezervacija smještaja putem službenog Booking centra, suradnja s međunarodno priznatim turističkim agencijama te predstavljanje usluga na službenoj web stranici i aplikacijama Amazon of Europe Bike Trail, kao i službenim letcima i vodičima. Sličan model booking centra, vođen od strane tvrtke Trail Angels, uspješno funkcionira na tržištu Austrije.

U drugom dijelu radionice je u suradnji s Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina održan trening za pružatelje usluga u turizmu pod nazivom „Stvori svoj brend“, koji je održala trenerica Marina Kolar. Polaznici su tijekom treninga usvajali znanja o stvaranju brenda i kreiranju brending strategije, te brendiranju djelatnosti ruralnog turističkog potencijala s naglaskom na cikloturizam, upoznali su aktivnosti offline i online brendiranja, a najvažnije, razumjeli su na koji način istaknuti sebe u odnosu na konkurenciju. Po završetku teoretskog dijela uslijedile su praktične aktivnosti, a desetak polaznika je na kraju zaprimilo potvrdu o pohađanju edukacije.

Županija sudjelovanjem u Projektu nastoji potaknuti razvoj održivog turizma, uz naglasak na balans očuvanja prirode i turističke ponude. Kroz Koprivničko-križevačku županiju prolaze 3 etape rute, i to S6 Prelog – Koprivnica, S7 Koprivnica – Đurđevac i S8 Đurđevac – Pitomača. Ruta prolazi kroz ukupno 5 europskih država prateći rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, koji će u 2021. godini biti zaštićen pod okriljem UNESCO-a. Ukupna duljina rute iznosi preko 1250 kilometara, a obilježava ju 27 dnevnih etapa, od čega 11 na sjevernoj i 16 na južnoj ruti.

Informacije o Projektu:

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.

 Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici Projekta, a možete nas pratiti i na Facebook (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Pretplatite se na Amazon of Europe Bike Trail newsletter kako biste primali najnovije vijesti!

Služba ureda župana