U sklopu „Dana travnjaka“ održana stručna predavanja za poljoprivrednike

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u petak, 15. svibanja stručnim predavanjima za poljoprivrednike službeno je započela ovogodišnja manifestacija „Dani travnjaka“.

Na početku su održane prezentacije školskih programa Srednje Gospodarske škole i stručnih studija Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca s ciljem poticanja mladih za upise u poljoprivredna zanimanja. U nastavku programa predavanja, Mirjana Kovačić voditeljica Odjela za izravna plaćanja u poljoprivredi Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prezentirala je okupljenima program „Izravna plaćanja u poljoprivredi“. Voditelj Službe za programiranje, praćenje, evaluaciju i promidžbu EU programa ruralnog razvoja, Ivan Ciprijan predstavio je „Program ruralnog razvoja, s naglaskom na Mjeru 6“.

Stručnim predavanjima prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota koji je izrazio zadovoljstvo kao predsjednik Organizacijskog odbora „što se iz godine u godinu povećava interes poljoprivrednika za aktualne teme i stručna predavanja koje Županija organizira“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.