U sklopu 26. Galovićeve jeseni, u Peterancu održana etno izložba „Tiha voda brege gloda“

U Općini Peteranec, rodnom mjestu hrvatskog književnog velikana Frana Galovića tijekom vikenda je održana 26. po redu manifestacija kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Bogat program su osmislili Udruga žena Peteranec, KUD „Fran Galović“ te Općina i DVD Peteranec, uz suorganizaciju Muzeja Grada Koprivnice. Obilježavanje Galovićeve jeseni započelo je tradicionalnim polaganjem svijeća i cvijeća pred bistu Frana Galovića nakon čega je u Galeriji „Ivan Sabolić“ upriličena etno izložba „Tiha voda brege gloda“.

Autorice izložbe Vesna Peršić Kovač i Katica Erdec, koja ujedno i predsjednica Udruge žena Peteranec, posjetiteljima su predstavili starinske uporabne predmete koji su se koristili u domaćinstvima u svakodnevnom radu. Zamjenik Ljubić je čestitao organizatorima na izložbi koja čuva kulturno nasljeđe i bogatu baštinu podravskog kraja, a čestitkama su se priključili i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić i saborski zastupnik Damir Felak.

Uz etno izložbu, u Hrvatskom vatrogasnom domu u Peterancu drugog je dana manifestacije održana i međužupanijska smotra folklora „Peteranski šlingeraj“ na kojoj su se predstavili učenici Područne škole Frana Galovića Peteranec, mališani iz Dječjeg vrtića „Lastavica“ Peteranec, članovi DVD-a Peteranec te folklorna društva iz Koprivnice, Delova i Glogovca.

Služba ureda župana