U sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma održano predavanje na temu života i rada Marcela Kiepacha

Inovatorsko društvo „Marcel Kiepach“ Križevci održalo je u sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije predavanje na temu života i rada Marcela Kiepacha, križevačkog izumitelja.

Nekadašnji ravnatelj Gradskog muzeja Križevci i organizator izložbe o obitelji Kiepach 2004. godine Zoran Homen prezentirao je podrijetlo obitelji Kiepach istaknuvši kako su bili veleposjednici, osnivači podružnice Hrvatsko-salvonskog gospodarskog društva u Križevcima te kako su atkivno sudjelovali u društvenom životu grada. Dodao je kako je Marcel Kiepach od ranog djetinjstva pokazivao interes za teničke znanosti pa je već sa šesnaest godina patentirao je žito kompas. Nažalost, karijera i njegovi radovi naglo su prekinuti u 21. godini života kada je odlaskom u Prvi svjetski rat poginuo na ruskoj fronti.

Predavanju o Marcelu Kiepachu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, direktor 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Križevaca Darko Masnec.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: http://krizevci.hr