U sjećanje na poginule vitezove Domovinskog rata održan 33. Memorijalni nogometni turnir

Na nogometnom igralištu u Herešinu održan je 33. Memorijalni nogometni turnir u sjećanje na poginule branitelje Domovinskog rata te bivši igrače Nogometnog kluba „Omladinac“ Herešin, a najuspješnijim ekipama na turniru je čestitao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Kao i svake godine, turnir se održava u čast i sjećanje na Darka Ozmeca, Josipa Jurenca i Sinušu Crljenicu te preminule igrače i članove uprave. Tako je u sportskom duhu ujedno obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Turnir su otvorile ekipe Nogometnog kluba Sloga iz Koprivničkog Ivanca i Nogometnog kluba Starigrad, a utakmica je završila pobjedom Sloge koja je ušla u finale rezultatom 6:3. Slijedeću utakmicu odigrale su ekipe Nogometnog kluba Prekodravac iz Ždale i Nogometnog kluba Omladinac iz Herešina, a ulazak u finale osigurao je domaćin turnira rezultatom 3:1.

U borbi za treće mjesto ekipa Nogometnog kluba Prekodravac bila je bolja od Nogometnog kluba Starigrada s ostvarenim rezultatom 2:1, dok u finalnoj utakmici prvo mjesto je osvojila ekipa Nogometnog kluba Omladinac uvjerljivim rezultatom 4:0 protiv Nogometnog kluba Sloga.

Zamjenik Ljubić dodijelio je priznanja najuspješnijim sportskim ekipama te im uputio čestitku na ostvarenim rezultatima. Naglasio je kako memorijalnim turnirom kojim dominira zajedništvo i timski rad je dobar način kako se prisjetiti suigrača, ujedno i poginulih branitelja Domovinskog rata.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr