U Požegi je održano državno natjecanje u oranju

U subotu, 13. rujna 2014. godine održano je 12. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 3. Natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske. Natjecanje je organizirano na ratarskim površinama požeške Poljoprivredno-prehrambene škole. Snage su odmjerili orači iz šesnaest Županija u kategorijama ravnjaci i premetnjaci te dvanaest orača u kategoriji oranja s konjima iz četiri županije. Najuspješniji u kategoriji plugova premetnjaka  bio je Milenko Hrgović iz Virovitičko-podravske, a u kategoriji plugova ravnjaka Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske, dok je u oranju s konjima najbolji bio Ivan Despotović iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su u kategorijama premetnjaka i ravnjaka, te su ekipno zauzeli šesto mjesto. U kategoriji ravnjaka Koprivničko-križevačku županiju predstavljao je Saša Višak iz Kamenice (Općina Kalnik) koji je osvojio treće mjesto, a u kategoriji premetnjaka Josip Martinčić iz Štaglinca (Grad Koprivnica) koji je osvojio jedanaesto mjesto.

U okviru  manifestacije održana je i izložba poljoprivredne mehanizacije te Sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na kojemu su se predstavila brojna obiteljsko poljoprivredna gospodarstva  iz cijele Požeško-slavonske županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.