U povodu 31. obljetnice Dana državnosti Republike Hrvatske kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće

Povodom obilježavanja 31. obljetnice Dana državnosti Republike Hrvatske, danas su kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, na koprivničkom Florijanskom trgu svečano položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu. Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvodio je  župan Darko Koren koji je položio vijenac u pratnji zamjenika Ratimira Ljubića i predsjednika županijskog Odbora za branitelje Domovinskog rata Siniša Pavlović, ujedno i predsjednika koprivničko-križevačke Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a PU Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva Područnog odjela Koprivnica Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnika udruga roditelja, udovica i djece hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a te Grada Koprivnice, kao i zapovjednici te predstavnici županijskih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata. Molitvu je predvodio vlč. Ozren Bizek.

Župan Koren istaknuo je kako je  današnje obilježavanje pokazalo jedinstvo i zajedništvo kakvo je i zamišljeno onih dana kad je stvarana Hrvatska. „Okupili smo sve institucije hrvatskog društva koje ne bi postojale da nije bilo hrvatskih branitelja i svih onih koji su utkali svoje živote i dali doprinos u stvaranju hrvatske države. Ovo nije kraj jer svatko od nas ima zadatak da i nadalje daje svoj doprinos razvoju hrvatskog društva u gospodarskom, društvenom i političkom smislu kako bi ga oslobodili od svih negativnosti. Moramo stvoriti društvo u kojem postoji argumentirana rasprava i dijalog, društvo koje neće mlade ljude poticati da odlaze iz države, već im omogućiti uvjete koji će garantirati egzistenciju“, kazao je župan te čestitao svim građanima Županije Dan državnosti koji se obilježava 30. svibnja u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine.

Delegacija Grada Koprivnice sastojala se od predsjednika Gradskog vijeća Ivana Pala te gradonačelnika Mišela Jakšića koji je zahvalio svima koji su riskirali svoje živote i zdravlje da bismo danas imali suverenu i neovisnu Hrvatsku te svim generacijama koje  već 31 godinu rade na razvoju društva. „Na svima nama je da u vremenima koje dolaze dajemo sve od sebe da institucije i društvo budu bolji nego što su sada. Pred nama je i novo proračunsko razdoblje Europske unije koje nudi velike mogućnosti za budući razvoj zemlje, vjerujem kako i na tom temelju možemo stvoriti novo zajedništvo“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

U crkvi svetog Nikole biskupa u Koprivnici zatim je održana misa zadušnica koju je predvodio vlč. Ozren Bizek, a prisustvovali su joj župan Koren, zamjenik Ljubić, predsjednik županijskog Odbora za branitelje Pavlović, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Pal, načelnik PU Koprivničko-križevačke županije Miroslav Puž sa suradnicima te predstavnici županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Ministarstva unutarnjih poslova.

Služba ureda župana