U posljednja 24 sata tri novo zaražene osobe koronavirusom, ukupno 8 aktivnih slučajeva zaraze

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli nalazi 39 testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata te su potvrđena 3 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o mlađim osobama s koprivničkog i đurđevačkog područja, jedna osoba je kontakt zaražene osobe, a dvije osobe nisu povezane s trenutno aktivnim zaraženim slučajevima, već su razvile simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba te se u narednom razdoblju očekuje povećanje broja zaraženih osoba.

Trenutno je na području Županije registrirano 8 aktivnih slučaja, a 24 osobe bliskih kontakata su u samoizolaciji. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 114 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira i poziva građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera, a posebno mlađe osobe po povratku s ljetovanja da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije