U Područnoj školi Bakovčica obilježen međunarodni Dan Jabuka

U četvrtak, 22. listopada u prostorijama Područne škole Bakovčica svečano je obilježen međunarodni Dan jabuka. Obilježavanje Dana jabuka organizirali su obrt „Jara“ iz Novigrada Podravskog i Područna škola, a doprinijeli su svojim angažmanom djeca koja pohađaju školu i njihovi roditelji koji su pripremili kolače i druge slastice od jabuka, prilikom koje su okupljeni mogli kušati navedene proizvode. Prisutne su pozdravili predsjednik Mjesnog odbora Radovan Knežević i Sandra Miklošić predstavnica obrta „Jara“ koja je prisutnima ukratko prezentirala način uzgoja i vrste jabuka koje oni proizvode te njihova ljekovita svojstva.
Svečanom obilježavanju prisustvovao je i zamjenik župana Pal koji se i obratio prisutnima: „ Drago mi je da ste me pozvali u najljepšu malu školu u Hrvatskoj, ovo je poseban dan koji i mene podsjeća na moje djetinjstvo“.
U sklopu obilježavanja međunarodnog Dana jabuka, učenici su posjetili voćnjak obrta „Jara“ u Novigradu Podravskom gdje su naučili mnogo o proizvodnji jabuka, načinima konzumiranja i proizvodnji prirodnog jabučnog soka koji oni proizvode.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.