U Peterancu otvoren novouređeni prostor ispred Vatrogasnog doma

Na oduševljenje brojnih mještana, u nedjelju, 23. travnja, u Peterancu je otvoren novouređeni prostor ispred Vatrogasnog doma te su blagoslovljeni kipovi Sv. Petra i Pavla, zaštitnika Peteranca. Svečanosti su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, saborski zastupnik Damir Felak, načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić te načelnici okolnih općina.

Za blagoslov kipova koji su simbol ove Općine bio je zadužen velečasni Ozren Bizek, dok je tradicionalnim pjesmama i plesovima okupljene zabavio KUD „Fran Galović“ iz Peteranca.

Župan je načelniku Matijašiću čestitao na uređenju mjesta, a sljedeći veliki korak su radovi na dogradnji Područne škole Frana Galovića, za koje su prošli tjedan potpisani ugovori o javnoj nabavi. Projekt je vrijedan oko 2 milijuna i 300 tisuća kuna, od čega Općina sufinancira 750 tisuća, a Županija ostatak iz svog proračuna. Uz rekonstrukciju škole, postići će se i značajne energetske uštede te ostvariti preduvjeti za jednosmjensku nastavu, a predviđeni rok za završetak radova je početak kolovoza.

Služba ureda župana