U Peterancu održana likovna kolonija „Galovićevo zrcalo“

Povodom Međunarodnog festivala književnosti Galovićeva jesen, Udruga žena „Hrvatsko srce“ Peteranec u subotu, 21. listopada na imanju obitelji Betlehem organizirala je likovnu koloniju „Galovićevo zrcalo“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednica Udruge Katarina Herman naglasila je kako je cilj da se u zajedničkom druženju i umjetničkom izričaju njeguje riječ pjesnika Frana Galovića, koji je rođen u Peterancu, te je Županiji zahvalila na podršci manifestaciji.

Zamjenik Ljubić pohvalio je članice i članove Udruge na aktivnosti i promociji tradicijskih vrijednosti peteranskog kraja, dodavši kako je važno čuvati sjećanje na jednog od naših najznačajnijih književnika Frana Galovića, koji je dao poseban doprinos dijalektalnom pjesništvu.

Sudionici kolonije bili su KUD Podravka – Likovna sekcija 72, Likovna sekcija Delovi, Likresa Novigrad te LKC Koprivnica, a održana je i dječja radionica na temu Galovića u kojoj su sudjelovali učenici Područne škole Frana Galovića Peteranec. U glazbenom dijelu manifestacije nastupio je Bemian duet s uglazbljenim Galovićevim stihovima.

Služba ureda župana