U Osnovnoj školi Sokolovac održano natjecanje mladih Crvenog križa

Prošlog je vikenda Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo natjecanje mladih Crvenog križa u Osnovnoj školi Sokolovac, a događanju je u ime Županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Ukupno se natjecalo 11 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka, i to iz: OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica, OŠ „Braća Radić“ Koprivnica, OŠ Legrad, Područna škola Hlebine, OŠ Sokolovac, OŠ „Mihovil Pavlek Miškina“ Đelekovec, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski i OŠ „Andrija Palmović“ Rasinja. U kategoriji podmlatka, Područna škola Hlebine bila je najuspješnija, drugo je mjesto osvojila OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, a treće OŠ „Andrije Palmovića“.

U kategoriji mladeži natjecale su se dvije ekipe, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica, a uspješnija je bila ekipa koprivničke Srednje škole.

Ove dvije najuspješnije ekipe plasirale su se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 6. travnja 2019. godine u Križevcima, dok je državno natjecanje na rasporedu 11. svibnja u Našicama. Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazale su svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok su u praktičnom dijelu pokazali znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Osim pročelnice Mušlek, okupljenima su se obratili u ime škole domaćina ravnatelj Saša Korkut, načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr