U osnovnim i srednjim školama traju učenička natjecanja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i Školskim športskim savezom Republike Hrvatske u osnovnim i srednjim školama organizira natjecanja učenika u znanjima i vještinama te sportskim disciplinama. Natjecanja su izlučnog karaktera i provode se na školskoj, županijskoj, međužupanijskoj, regionalnoj i državnoj razini.

Koprivničko-križevačka županija prepoznala je važnost učeničkih natjecanja kao dio izvannastavnih aktivnosti u kojem do izražaja dolazi izvrsnost učenika osnovnih i srednjih škola. Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine organizira županijsku razinu natjecanja, distribuira ispitne materijale, nabavlja pohvalnice, zahvalnice, priznanja i medalje za županijsku razinu.

Županija financira troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika te naknade članovima povjerenstva). Županijska razina financira se za sve škole s područja Koprivničko-križevačke županije: za sve škole kojima je osnivač Županija te također za škole kojima su osnivači Grad Koprivnica i Grad Križevci.

Nakon održane državne razine natjecanja, Koprivničko-križevačka županija nagrađuje najuspješnije učenike i mentore.

U privitku donosimo raspored održavanja županijske razine natjecanja.

  UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE, KULTURU,
ZNANOST, SPORT I NACIONALNE MANJINE