U OŠ Sveti Ivan Žabno održan „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“

U Osnovnoj školi „Grigor Vitez“ u Svetom Ivanu Žabno u ponedjeljak, 18. rujna održan je „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“, u zajedničkoj suradnji tvrtke Jumicar Hrvatska, Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Ivan Žabno, Osnovne škole „Grigor Vitez“ i Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Osim teorijskog dijela o sigurnom sudjelovanju u prometu, učenici su prisustvovali radionicama Crvenog križa o osnovama pružanja prve pomoći te radionicama Dobrovoljnog vatrogasnog društva o gašenju požara na otvorenom prostoru i vatrogasnoj opremi. Tijekom radionica imali su priliku pogledati i isprobati opremu koja se koristi za nadzor prometa, kao i službeno vozilo. Učenici drugih razreda Osnovne i područnih škola na taj su se način upoznali s opasnostima u prometu, a najzanimljiviji dio bio im je Jumicar prometni poligon, gdje su, kao vozači, učili o prometnim situacijama i pravilima.

Cilj ovih preventivnih radionica namijenjenih djeci je da se odgovornije, pažljivije i sigurnije kreću u prometu u svojstvu pješaka, a događanju je prisustvovao i zamjenik načelnika Općine Sveti Ivan Žabno Manuel Marković.

Služba ureda župana