U organizaciji Podružnice UDVDR Koprivničko-križevačke županije održan završni kviz znanja o Domovinskom ratu za učenike osmih razreda osnovnih škola

U križevačkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora, 5. prosinca 2014. godine u organizaciji Podružnice UDVDR Koprivničko-križevačke županije održan je završni kviz znanja o Domovinskom ratu za učenike osmih razreda županijskih osnovnih škola. Nakon završnog testiranja na kviz su se plasirale tročlane ekipe osnovnih škola Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca, prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja i Ljudevita Modeca iz Križevaca.
U ime Koprivničko-križevačke županije kvizu je prisustvovala viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek te ujedno svečano otvorila i pozdravila natjecatelje, njihove nastavnike, mentore projekta i veterane.
Nakon izvršenog pismenog testiranja povjerenstvo sastavljeno od profesora povijesti, vanjskih suradnika na projektu „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u Koprivničko-križevačkoj županiji“ izvršilo je pregled testova i objavilo rezultate natjecatelja. U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je OŠ Ljedevita Modeca Križevci, drugo OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje i treće OŠ Pavleka Miškine Đelekovec.
Pojedinačno najbolje rezultate na kvizu su ostvarili Ivan Kozumplik iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci, druga mjesta osvojili su učenici Mihaela Slunjski iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci i Nikola Tišljar iz OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virja tako da treće mjesto nije dodjeljeno.
Organizator natjecanja, Podružnica UDVDR Koprivničko-križevačke županije nagradila je prigodnim poklonima sve natjecatelje i pobjednike kviza, njihove nastavnike koji su ih pripremali za kviz kao i profesore mentore projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Nagrade su uručili zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, ratni zapovjednici križevačkih postrojbi brigadir Darko Kereša i pukovnik Zvonko Beljo i predsjednik Podružnice UDVDR Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović.

Mirko Hanžeković
UDVDR RH Podružnica Koprivničko-križevačke županije