U Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ potpisani ugovori o energetskoj obnovi zgrada paviljona i praonice rublja vrijedni 23,3 milijuna kuna

U petak 22. studenoga u prostorijama  Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“  potpisani  su ugovori o energetskoj obnovi bolničkih zgrada paviljona i praonice rublja ukupne vrijednosti 23,3 milijuna kuna.  Ugovore su potpisali ravnatelj bolnice Mato Devčić i predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec, a potpisivanju su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te  član Uprave Radnika Mario Biljan.

Prisutnim predstavnicima medija uvodno se obratio ravnatelj Devčić kazavši kako će radovi trajati 10 mjeseci te će se izvršiti cjelovita energetska obnova obje građevine u segmentima fasade, stolarije, rasvjete, te centralne klimatizacije i ventilacije. Provest će se i potpuna rekonstrukcija bolničkog bazena na fizikalnoj terapiji te zamjena postrojenja praonice rublja koje je staro 40 godina. Sve ovo, napomenuo je ravnatelj Devčić, rezultirat će značajnim uštedama u energiji, te unapređenjem i uštedama u pranju rublja u OB „Dr. Tomislav Bardek“.

U ovom trenutku, uz ova dva projekta u realizaciji je i projekt Dnevne bolnice sveukupne vrijednosti 47 milijuna kuna, što nas dovodi do ukupni financijskih investicija od nešto više od 70 milijuna kuna sufinanciranim sredstvima iz EU fondova čime značajno sudjelujemo u investicijama na području Koprivničko-križevačke županije“, kazao je ravnatelj Devčić.

Župan Koren je čestitao na novom vrijednom projektu koji će se realizirati kazavši kako potpisivanje ugovora o energetskoj obnovi pokazuje smjer kojim se kreće zdravstveni sustav u županiji.

„Hrvatski zdravstveni sustav je opterećen s mnogim problemima, no ovo je svijetli primjer kako se u zahtjevnim okolnostima odgovorno i kvalitetno može upravljati ovako važnim sustavom. Ova i iduća godina su godine ulaganja u zdravstveni sustav, a govorimo o investicijama od 70 milijuna kuna što je uistinu velik iznos.  Radovi na dnevnoj bolnici se privode kraju, a podsjećam i kako smo tijekom ove godine realizirali još nekoliko važnih projekata poput energetske obnove zgrade Zavoda za hitnu medicinu, projekt Pozdrav kojim je poboljšana primarna zdravstvena zaštita, unaprijedili smo specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu u Križevcima i Đurđevcu te nabavili četiri vozila hitne pomoći. Svi ti projekti su realizirani s ciljem još većeg  poboljšanja zdravstvenog standarda stanovnika naše županije“, naglasio je župan Koren.

Ispred tvrtke Radnik prisutnima se obratio Mirko Habijanec koji je izrazio zadovoljstvo što je križevačkoj tvrtki povjeren ovaj posao.

„Radimo dosta s bolnicama i ovo nije prvi zahvat što se tiče izgradnje bolničke infrastrukture. Odlično surađujemo s bolnicom i u projektu izgradnje Dnevne bolnice, maksimalno se trudimo kako bi osigurali izvođenje radova te kako bi s druge strane  pacijentima osigurali nesmetanu uslugu“ kazao je Habijanec.

Nakon potpisivanja ugovora sudionici su zajedno obišli radove  na izgradnji Dnevne bolnice na kojoj bi građevinski radovi, prema riječima ravnatelja Devčića, trebali biti dovršeni do kraja veljače iduće godine, dok bi svečano otvorenje trebalo biti upriličeno početkom lipnja.

Služba ureda župana