U Općini Virje se gradi i rekonstruira magistralni vodovod u vrijednosti 6,4 milijuna kuna

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota su u srijedu, 21. rujna, obišli radove na izgradnji magistralnog vodovoda u Općini Virje, a načelnik Općine Mirko Perok bio im je domaćin prilikom ovog obilaska.

Dionica Virje – Donje Zdjelice – Miholjanec u dužini 10,7 km, na kojoj se radovi odvijaju, je posljednji dio magistralnog vodovoda na području Općine koji još nije izgrađen. Radove izvodi Segrad d.d. Đurđevac a poslove stručnog i obračunskog nadzora tvrtka HM Studio d.o.o. Đurđevac.

Investiciju vrijednu 3 milijuna kuna financiraju Hrvatske vode, dok Općina snosi troškove ishođenja dokumentacije i vođenja investicije (približno 100.000,00 kn). Radovi bi ovisno o vremenskim prilikama trebali završiti do kraja 2011. godine.

Istovremeno je u tijeku i rekonstrukcija magistralnog vodovoda u samom Virju. Vrijednost ovih radova iznosi 3,4 milijuna kuna, a oni obuhvaćaju 4,1 km vodovoda. Izvođač radova je također Segrad, a za nadzor je nadležna tvrtka Prostor d.o.o. Ova investicija financirana je sredstvima Hrvatskih voda i EU fondova.