U Općini Sveti Ivan Žabno održana 7. izložba simentalskog goveda

U sklopu obilježavanja Dana Općine Sveti Ivan Žabno održana je 7. izložba simentalskog goveda kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Sve prisutne izlagače na početku programa pozdravio je načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Vladimir Oguman, a nekoliko riječi uputila je i ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović te istaknula kako se na izložbi predstavlja 24 grla goveda te 16 mladih uzgajivača teladi.

Sve okupljene pozdravio je i zamjenik Pal te ujedno čestitao svim stanovnicima Dan Općine Sveti Ivan Žabno.

Izložba je nastala u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, Općine Sveti Ivan Žabno i Udruge uzgajatelja simentalskog goveda Sveti Ivan Žabno, a službeno ju je otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak.

Nakon otvorenja predstavilo se 16 mladih uzgajivača teladi u dobi od tri do 12 godina kojima je zamjenik Pal uručio poklon pakete Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu izložbe održano je predvođenje i nagrađivanje najboljih goveda, a dodijeljene su i nagrade za najbolje oldtimer traktore.

Ova sedma po redu izložba održana je pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva poljoprivrede i Općine Sveti Ivan Žabno.

Služba ureda župana