U okviru provedbe projekata „Ruka pomoći“ započela edukacija na temu „Kako započeti vlastiti posao“

U utorak, 28. listopada 2015. godine započela je prva od tri grupe edukacija u okviru provedbe projekta „RUKA POMOĆI“. Prva grupa edukacija obuhvaća trodnevnu edukaciju na temu „Kako započeti vlastiti posao“ koja je namijenjena ciljanoj skupini projekta, odnosno za 23 gerontodomaćice s područja Koprivničko-križevačke županije kao i za 12 dugotrajno nezaposlenih osoba.

Trodnevnu edukaciju na temu „Kako započeti vlastiti posao“ održat će PORA Razvojna agencija kao jedan od partnera u projektu, a edukacija uključuje osnovne pojmove vezane uz pokretanje vlastitog posla.

Na početku edukacije svim prisutnima se pozdravnim riječima obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, koji je još jednom izrazio zadovoljstvo odobrenim projektom koji izravno doprinosi razvoju socijalnih usluga u Koprivničko-križevačkoj županiji. Također je sve prisutne pozdravila i ravnateljica PORE Razvojne agencije Melita Birčić, dok je sve upute vezane uz daljnji tijek aktivnosti na projektu svim prisutnima dala i Valentina Čadavec ispred nositelja projekta.IMG_8960m

Druga grupa edukacija uključuje verificirani program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice za svih 35 osoba koje predstavljaju ciljanu skupinu u projektu, dok će posljednja jednodnevna edukacija uključivati teme vezane uz predstavljanje poslodavcu, pripremu životopisa i razgovor za posao, a provest će ju Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Koprivnica.

Projekt RUKA POMOĆI je započeo s provedbom 21. rujna 2015. godine i traje do 20. studenoga 2016. godine. Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška“, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 1.318.913,16 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja