U okviru projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ održan sastanak projektnih partnera

U četvrtak, 17. siječnja u dvorani PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivmičko-križevačke županije  održan je sastanak projektnih partnera u okviru projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“  koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih partnera, a glavna tema bila je koordinacija nadolazećih aktivnosti u projektu: provođenje postupaka javne nabave i sve ostale aktivnosti sukladno dinamici projekta.

Prijavitelj i korisnik projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Ukupna vrijednost projekta je 4.839.671,00 kn od čega su bespovratna sredstva 3.668.996,42 kn. Trajanje projekta je 3 godine, a svrha je održivo korištenje prirodne baštine na području Općine Legrad s ciljem povećanja broja posjetitelja i atraktivnosti odredišta prirodne baštine, odnosno jezera Šoderica. U okviru projekta uredit će se šetnica na jezeru Šoderica u ukupnoj dužini od 1,5 km na kojoj će se postaviti nova javna rasvjeta, izgradit će se 2 vidikovca i postaviti edukativne table, a također će se urediti 2 dječja igrališta, nabaviti električni bicikli i provesti niz aktivnosti kojima će se doprinijeti povećanju atraktivnosti jezera Šoderica kao zaštićenog područja.

Služba ureda župana