U okviru projekta ICPR zamjenik župana Darko Sobota sudjeluje na studijskom putovanju u Irsku

U okviru provedbe projekta „Razvoj investicijskog okruženja“ (Advanced Investment Certification Programme for Regions – AICPR), a u okviru „outreach programa“ dužnosnici iz ukupno 12 županija iz Hrvatske koje sudjeluju u navedenom projektu, u periodu od 21. ožujka do 26. ožujka 2011. godine sudjelovati će na studijskom putovanju u Republiku Irsku. Koprivničko-križevačku županiju predstavlja zamjenik župana za gospodarstvo gospodin Darko Sobota.

Studijsko putovanje u Irsku je jedna od važnijih aktivnosti u okviru Naprednog ICPR programa za 12 hrvatskih županija koje su certificirane u prethodne dvije faze provođenja ICPR programa.

Cilj ovog studijskog putovanja, koje je organizirano u sklopu provedbe EU-IPA projekta „Razvoj investicijskog okruženja“, je upoznati primjere najbolje prakse s područja FDI promocije u jednoj od najprivlačnijih zemalja za izravna strana ulaganja u protekla dva destljeća.

Sudionici studijskog putovanja su dužnosnici u županijama koji se bave poboljšanjem investicijske klime i privlačenjem stranih investitora. Pored njih, putovanju će prisustvovati i predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

 Osim posjeta poduzetničkim zonama i tvrtkama koje su izabrala Irsku kao destinaciju za investiranje u inozemstvu, putovanje uključuje i susret s predstavnicima irskih državnih institucija koje su aktivne u kreiranju i provođenju politike privlačenja investitora.

Studijsko putovanje, koje traje od od 21. ožujka do 26. ožujka 2011. godine poslužiti će i kao putkaz za privlačenje stranih izravnih ulaganja, a na osnovu iskustava domaćina i njihovih ulagača. Prikupljena  iskustva koristit će se u kasnijem radu na certifikaciji županija pogodnih za investiranje (Croatian Investor Friendly Region), te u budućem radu s inozemnim ulagačima u Hrvatsku.

 Razvojna agencija PORA