U OB Koprivnica stigla tri nova uređaja za terapiju visokim protokom kisika

Na temelju suradnje Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva započela je primopredaja 70 uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji će biti isporučeni u zdravstvene ustanove diljem Hrvatske. U koprivničku su opću bolnicu stigla tri takva uređaja, što je značajna donacija za županijski zdravstveni sustav koji je svakodnevno na raspolaganju građanima u borbi s koronavirusom, ali i za sve druge zdravstvene potrebe.

Vrijedi naglasiti kako su ove ciljane donacije namijenjene zbrinjavanju pacijenata oboljelih od koronavirusa koji zahtijevaju intenzivno liječenje, odnosno na taj se način pomaže zdravstvenim djelatnicima u pružanju skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju.

Osiguravanjem adekvatne opreme želi se smanjiti pritisak na zdravstveni sustav koji je dodatno opterećen u vrijeme intenzivne lokalne transmisije koronavirusa, a kod uređaja za terapiju visokim protokom kisika posebno je značajna mogućnost odgađanja upotrebe funkcije respiratora kod pacijenata.

Iz Ministarstva zdravstva poručuju kako je distribucija uređaja definirana na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, prema Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Služba ureda župana