U novouređenoj informatičkoj učionici predstavljen projekt „e-Poslovanje“

Svečano predstavljanje projekta „e-Poslovanje – poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“ održano je u srijedu, 5. listopada, u novoj dvorani Koprivničko-križevačke županije na Florijanskom trgu u Koprivnici (bivša zgrada Zavoda za javno zdravstvo). Projekt je to koji se financira sredstvima Europske unije u okviru IPA programa Regionalni razvoj – regionalna konkurentnost i Vlade RH. Cilj projekta je poboljšanje konkurentnosti poduzetnika povećanjem upotrebe elektroničkog poslovanja (e-business) i elektroničkog trgovanja (e-commerce).

Predstavljanju projekta nazočili su državna tajnica u Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić, župan Darko Koren, te brojni poduzetnici, predstavnici poduzetničkih centara, Hrvatske obrtničke komore i Razvojne agencije PORE. Prisutni su bili i predstavnici konzultantske tvrtke Ecorys Polska na čelu s voditeljem projektnog tima Leszekom Jakubowskim.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što se ovaj projekt provodi u Koprivničko-križevačkoj županiji, te istaknuo njegovu važnost u materijalnom i poslovnom smislu. Županija je za njegovu provedbu osigurala i uredila vrlo reprezentativan prostor, a radi se o prostoru u kojem je predstavljanje i provedeno. Državna tajnica Kraljić je kazala da se ovaj projekt provodi u još deset sredina u Hrvatskoj.

Riječ je uzeo i voditelj projektnog tima Jakubowski, koji je ustvrdio da će preko ovog projekta poslovanje poduzetnika biti učinkovitije. Ravnateljica PORE Melita Birčić zahvalila je Županiji na podršci u projektu i osiguravanju uvjeta. Kazala je da će u novim prostorima biti smješten informatički laboratorij koji će biti opremljen s 20 prijenosnih računala i pripadajućim serverom, a troškovi opremanja bit će namireni sredstvima iz ovog IPA programa.

Nakon predstavljanja projekta održan je i informativni seminar za poduzetnike s temama o elektroničkom poslovanju i elektroničkoj trgovini.