U Novigradu Podravskom održana početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi 2“

Danas je održana početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi 2“ koji se provodi u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi“, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Početnoj konferenciji uime Županije prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek. Zamjenik Ljubić je govorio o značaju i važnosti ovog projekta za pripadnice ciljane skupine, krajnje korisnike te cjelokupnu zajednicu.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području devet općina Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom, od 1. listopada 2021. godine zaposleno je ukupno 37 žena koje će se u idućih 12 mjeseci brinuti za 229 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 3.371.410,00 kuna, a trajanje projekta je 18 mjeseci.

Na početku konferencije projekta prisutnima se obratila voditeljica projekta Mirela Rušak te izložila ciljeve, tijek i aktivnosti projekta. Nakon toga prisutne je pozdravio načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek i zahvalio Županiji na podršci u ovom i u ostalim projektima te svim partnerima na dosadašnjoj suradnji, a posebno PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, na stručnoj i tehničkoj pomoći i podršci, kao i svim ostalim partnerima u projektu koji doprinose provedbi ovog hvalevrijednog projekta koji ima ogroman značaj za lokalne zajednice.

Zatim se prisutnima, kao predstavnik općina – projektnih partnera, obratio načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić. Uime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje obratila se Vesna Kuterovac, predstojnica Područnog ureda Križevci, koja je istaknula važnost ovog projekta koji je doprinio tome da je čak 37 teško zapošljivih žena pronašlo zaposlenje, čime je s današnjim datumom za toliko smanjena nezaposlenost. Uime Centra za socijalnu skrb Koprivnica obratio se ravnatelj Danijel Rušak ističući važnost uspješne suradnje Centra sa lokalnom samoupravom kojom je postignut cilj brige za starije i nemoćne osobe s područja općina svih partnera u projektu.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Podravski list