U naselju Brodić predstavljen novi turistički proizvod Podravina Adventure

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u subotu, 29.svibnja u naselju Brodić na imanju Etno kuće obitelji Karlovčan predstavljen je novi turistički proizvod  Podravina Adventure , zajednički projekt Turističke zajednice Đurđevac i Turističke zajednice Dravski peski. Predstavljanu projekta prisustvovali su i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ , zamjenik župana Ratimir Ljubić te državna tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman.

Projekt su uvodno predstavili pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, direktor TZ područja Dravski peski Alen Janći, direktor TZ grada Đurđevca Mario Fuček i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić. Sočev je prilikom predstavljanja kazala kako županija obiluje turističkom ponudom koja nije dovoljno prepoznata te da su aktivnosti na otvorenom prilika da se u vrijeme pandemije, dodatno razvije ponuda kontinentalnog turizma.

S time su složili i ostali govornici koji su naglasili kako Podravina uz bogatu materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu ima veliki turistički potencijal u kreiranju ponude temeljene na   prirodnoj baštini, posebno u dijelu aktivnog odmora na rijeci Dravi, brežuljcima Bilogore ili pitomoj ravnici Podravine.  Državna tajnica Herman dala je punu podršku udruživanju u projektu te dodala kako će Koprivničko-križevačka županija biti obuhvaćena nacionalnom kampanjom Otkrijmo ruralnu Hrvatsku.

Izvor fotografija: TZ KKŽ, epodravina.hr

Služba ureda župana