U Molvama održana skupština Udruge OPG Hrvatske „Život“

Udruga Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske „Život“ u Molvama održala je sjednicu skupštine na kojoj je prisustvovao župan Darko Koren.

U uvodnom dijelu župan je pozdravio sve prisutne, nastavivši  s pohvalom cjelokupnog rada Udruge i njenih članova te istaknuo važnost Udruge koja kroz svoje aktivnosti širi svijest o položaju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te otvara rješavanje pojedinih pitanja zakonodavnog okvira.

U radnom dijelu Skupštine prezentirano je Financijsko izvješće kao i Izvješće o radu koje obuhvaća niz aktivnosti Udruge. Održani su okrugli stolovi u Koprivnici, Osijeku, Bjelovaru i Gudovcu, zatim u Zagrebu na temu Eko i održivi turizam, a u Rumunjskoj na temu Prehrambeni suverenitet.

Udruga aktivno vodi bazu podataka, uključuje se u javne rasprave, održava tiskovne konferencije. Tijekom protekle godine ukupno je održano sedam sastanaka Izvršnog odbora,  organizirano je stručno putovanje u Austriju, a značajan je i porast broja članova Udruge.

Predstavljen je i Plan rada za 2017. godinu u kojemu su iznesene planirane buduće aktivnosti članova Udruge, a obuhvaćaju osnivanje Agro banke, razvoj Strategije poljoprivrede Republike Hrvatske, Paket zakona o zemljištu, kao i razvoj nove poljoprivredne politike te jačanje rada proizvođačkih organizacija.

Služba ureda župana