U Molvama održan trening u sklopu projekta „Amazon  of Europe Bike Trail“

U sklopu projekta „Amazon  of Europe Bike Trail“ u Molvama na Seljačkom domaćinstvu Ivančan, 13. lipnja ove godine održan je trening za implementaciju staze orijentirane na prirodu.

Podsjećamo, riječ je o trogodišnjem Projektu Amazon of Europe Bike Trail  financiranom iz programa Interreg Danube, koji povezuje 5 država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija), 15 projektnih partnera, 10 pridruženih partnera i naravno 3 rijeke (Mura, Drava Dunav), koje su najvažnija poveznica svih navedenih dionika i aktivnosti vezanih uz sam Projekt, s ciljem razvoja jedinstvenog turističkog proizvoda.

Sudionike treninga pozdravili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, voditelj projekta za Koprivničko-križevačku županiju Vladimir Šadek kao i načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan. Na treningu je sudjelovao i načelnik općine Novo Virje Branko Mesarov kao i predstavnici okolnih OPG-ova koji nude smještaj te ugostiteljske i druge usluge, zatim predstavnici turističkih zajednica, te predstavnici biciklističkih klubova. Sudjelovali su i predstavnici udruga i ustanova koje se bave zaštitom prirode i prostornim uređenjem, te regionalne razvojne agencije PORA. Predstavnici WWF-a i Revitala Austria predstavili su vodič za posjetitelje, ciljeve standarda za prirodno orijentiranog posjetitelja i infrastrukturu na AoE Bike Trail s planom za izgradnju.

Dionici su informirani o aktualnostima u projektu, predstavljene su planirane implementacijske standard rute, a diskutiralo se i o potencijalno mogućim novim rutama koje bi se uključilo zbog atraktivnih turističkih, prirodnih i kulturnih sadržaja.   Nakon treninga sudionici su obišli dio staze uz jezero Čingi Lingi gdje je predviđena lokacija budućeg odmorišta.

Svakako pogledajte kratki video o projektu na YouTube-u s prekrasnim fotografijama prirode koje će vam pobliže dočarati ljepotu krajolika kojim staze prolaze i nadamo se potaknuti želju za dolaskom i boravkom u ovom lijepom okruženju: https://www.youtube.com/watch?v=SLnou4BWI6M

Novosti o projektu možete pratiti putem slijedećeg linka na Newsletter  Projekta:http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/amazon-of-europe-bike-trail/news kao i putem Facebook-a: https://www.facebook.com/AoEBikeTrail/

Informirajte se o ovom Projektu na njegovoj web stranici:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/amazon-of-europe-bike-trail

odnosno na https://www.youtube.com/channel/UC9WifpiHbmH_aJIV166nfow

Članica projektnog tima Emilija Cvelber