U mađarskoj Tapolci dogovoren ulazak u projekt inkluzije u sportu

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije i Obrtničke škole Koprivnica (voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek i kineziologinja Janja Geršić) sudjelovali su u utorak 24. lipnja u mađarskoj Tapolci na sastanku o pripremi zajedničkog EU projekta o inkluziji u sportu. Organizator sastanka bila je udruga BISI iz Štajerske (Austrija), koja se bavi sportskim aktivnostima osoba s teškoćama.

Radi se o projektu u kojem učenici s teškoćama zajedno s drugim učenicima sudjeluju u raznim sportskim aktivnostima, dok se nastavnici educiraju o važnosti i načinu inkluzije učenika s teškoćama. Svrha takvih aktivnosti je integracija učenika s teškoćama u društveni život i olakšavanje njihovog položaja u društvu.

Sastanku su također prisustvovali predstavnici partnera iz Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Luksemburga, Turske i Mađarske. Predstavnici partnera predstavili su tijekom sastanka svoje projekte i aktivnosti, a o projektima Koprivničko-križevačke županije tom je prigodom govorio Vladimir Šadek.

Dogovorena je priprema zajedničkog projekta koji će se aplicirati na program Erasmus plus, te će u njemu sudjelovati desetak partnera. Partneri će pripremati sportske aktivnosti na svom području, te nabaviti i odgovarajuću opremu za realizaciju, a njegovo trajanje bit će između dvije i tri godine.

S hrvatske strane projekt će se realizirati u suradnji Obrtničke škola Koprivnica i Koprivničko-križevačke županije, a škola će u projekt uključiti razredne odjele koje polaze učenici s teškoćama.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove