U Legradu započeo 7. Europski piknik i obilježavanje Dana Općine

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u petak, 9. lipnja u Legradu je prisustvovao otvorenju 7. Europskog piknika, manifestacije koja je financirana preko programa Europa za građane. Svake je godine druga zemlja domaćin, a za posjetitelje su pripremljena brojna kulturna, kulinarska i sportska događanja, uz raspravu o budućnosti i problematici Europske unije.

Uz otvorenje Europskog piknika, ujedno je započelo i obilježavanje Dana Općine Legrad, a tom se prilikom na svečanoj sjednici okupljenima obratio načelnik Ivan Sabolić koji je podsjetio na ostvarene projekte te predstavio planove za naredno razdoblje.

Od projekata, izdvojio bih gradnju Osnovne škole u Legradu, vrijednu 17 milijuna kuna, na čemu smo posebno zahvalni Koprivničko-križevačkoj županiji, koja je gotovo u potpunosti financirala investiciju, uz pomoć Općine i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Važno je spomenuti i modernizaciju cesta i biciklističkih staza, gradnju vodovodne mreže na Šoderici, ulaganje u predškolski odgoj i održavanje infrastrukture.“, dodao je Sabolić.

Zamjenik Ljubić čestitao je mještanima Dan Općine i blagdan Presvetog Trojstva, kazavši kako je „Legrad pravi primjer kako mala općina može biti izrazito uspješna“. Pohvalio je Općinu za ostvarene projekte kojima su doprinijeli lokalnom razvoju te se osvrnuo na važnost Europskog piknika: „U jakoj međunarodnoj konkurenciji izborili ste se za promociju svog kraja, ali i cijele Koprivničko-križevačke županije te okupili goste iz čak deset zemalja što je veliko postignuće. Želim im da upoznaju ljepote Legrada, da se ugodno osjećaju i da kući ponesu predivne uspomene.

Uslijedio je kulturno-umjetničko dio otvorenja u kojemu se predstavio KUD „Zrin“ iz Legrada, mlađa i starija skupina, a program je nastavljen do večernjih sati.

Vrijednost projekta je 25.000 eura, a sudjeluje 19 općina iz 10 zemalja: Legrad (Hrvatska – organizator), Felsonyek, Ortilos, Alsonyek, Zakany, Zakanyfalu, Kapolnasnyek, Totszerdahely (Mađarska), Cierna Voda, Kalnica, Vrakun (Slovačka), Kastl (Njemačka), Altopiano della Vigolana (Italija), Dobrovnik (Slovenija), Auseu, Culciu Mare (Rumunjska), Zlotorya (Poljska), Brezova (Češka), Niknci (Srbija).

Program se održava u centru Legrada te na ŠRC-u Fizeš.

SUBOTA,10. LIPNJA
7,00 – 9,00 DORUČAK
7,00 – 12,00 SATI – LESKOV PRUT – RIBIČKO NATJECANJE
9,00 – 10,00 MIMOHOD
10,00 – PREDAVANJA
12,00 – 14,00 RUČAK
12,00 – 17,00 KULINARSKO NATJECANJE I KULTURNI PROGRAMI
17,00 – PREDAVANJA
20,00 – IZLOŽBA VINA
21,00 – PLES
22,30 – KONCERT CRVENA JABUKA
00,00 – VATROMET

NEDJELJA, 11 . LIPNJA
7,00 – 9,00 DORUČAK
8,00 – 10,30 ZAKLJUČCI S PREDAVANJA
11,00 – MISA
12,00 – RUČAK

Služba ureda župana