U Legradu se na 10. kulturološkim susretima prisjetilo obitelji Zrinski

Općina Legrad prošlog je vikenda bila domaćin jubilarnih 10. kulturoloških susreta u spomen na obitelj Zrinski, kojima su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Legrada Ivan Sabolić, načelnica Općine Ortilos i počasna građanka Legrada Marika Zoltanne Kunos, predstavnici općina Zakany, Mlinarci, Donja Dubrava, Donji Vidovci i Belezna, načelnik Općine Murakeresztur  Lajos Pavlicz Jozsef, svećenica Evangeličke crkvene općine Legrad Davorka Horvat, studenti vojne akademije „Nikola Zrinski“ iz Budimpešte, kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Mađarske te brojni drugi uzvanici.

Zamjenik Ljubić pozdravio je goste iz Mađarske, Međimurske županije i općina kazavši kako ovakvi projekti suradnje, temeljni na zajedničkom povijesnom i kulturološkom naslijeđu doprinose promociji Županije, ali i cijele Hrvatske. Zamjenik je dodao kako nas s Mađarskom vežu i brojni projekti prekogranične suradnje, kao i čvrsto prijateljstvo, te je sudionicima manifestacije poželio da se ugodno osjećaju u Legradu i razmjene korisna iskustva.

Počasnu zastavu na čuvanje na godinu dana primio je načelnik Općine Murakeresztur Lajos Pavlicz Jozsef, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa svoju je tradiciju predstavilo nekoliko društava, između ostalih, domaćin KUD „Zrin“ Legrad, mažoretkinje iz Ortilosa i KUD „Donji Vidovec“.

U želji da se održe uspomene na obitelj Zrinski i utvrdu Novi Zrin prije, prije deset godina pokrenut je projekt Kulturoloških susreta, kojima je svake godine domaćin druga općina, a koji povezuje pogranična naselja s hrvatske i mađarske strane.

Služba ureda župana