U Kunovcu održano 13. Natjecanje vatrogasne mladeži Koprivničko-križevačke županije

U subotu  7. rujna  na športskim terenima u Kunovcu održano je 13. Natjecanje vatrogasne mladeži Koprivničko-križevačke županije na kojem se okupilo preko 100 natjecateljskih desetina vatrogasnih zajednica općina i gradova u kategorijama djece i mladeži.

Domaćin natjecanja bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Kunovec, a u ime Koprivničko-križevačke županije natjecanju je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u prisustvu županijskog vatrogasnog zapovjednika Zvonimira Habijana pozdravio sve natjecatelje te poručio kako se županijska vatrogasna zajednica ne treba brinuti za budućnost s obzirom na pomladak i brojno članstvo.

„Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer na taj način smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati. Volimo reći kako smo županija s najviše vatrogasaca u zemlji, a vi najmlađi ste zalog da će u budućnosti to tako i ostati“, kazao je zamjenik Ljubić na otvorenju poželjevši svima uspješno natjecanje.

Na kraju natjecanja najuspješnijim ekipama i natjecateljima zamjenik Ljubić i predjednik Vatrogasne zajednice  dodijelili su pehare i priznanja. U kategoriji muškog pomladka najbolja je bila vatrogasna ekipa VZO Novo Virje 3, a u kategoriji ženskog pomladka  DVD Selnica Podravska. Kod muške mladeži najviše vještine pokazali su vatrogasci iz DVD Virje, a u kategoriji ženske mladeži najbolje su bile vatrogaskinje ekipe DVD Koprivnica.

Konačni rezultati natjecanja:

U kategoriji pomladak muški nastupilo je 30 desetina

Prva mjesta osvojili su
1. DVD Novo Virje
2. DVD Kloštar Vojakovački
3. DVD Kunovec

U kategoriji pomladak žene nastupilo je 15 desetina

Prva mjesta osvojili su
1. DVD Selnica Podravska
2. DVD Miholec
3. DVD Mokrice

U kategoriji mladež muška nastupilo je 14 desetina

Prva mjesta osvojili su
1. DVD Virje
2. DVD Koprivnica
3. DVD Koprivnica 2

U kategoriji mladež ženska nastupilo je 7 desetina

Prva mjesta osvojili su
1. DVD Koprivnica
2. DVD Štaglinec
3. DVD Starigrad

Služba ureda župana