U Križevcima prvom i drugom dozom procijepljeno preko tisuću građana

U dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima danas je nastavljeno s cijepljenjem opće populacije protiv koronavirusa, u sklopu kampanje „Misli na druge, cijepi se“. Prvom dozom cjepiva procijepljeno je 545 građana, a drugom dozom njih 486.

Akciju su podržali i župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić te ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla sa suradnicima.

Kao i na dosadašnjim punktovima, županijski je Stožer u suradnji sa zdravstvenim ustanovama poduzeo sve potrebne aktivnosti da cijepljenje bude provedeno na najvišoj mogućoj razini. Podršku organizaciji punkta u Križevcima pružili su i Grad Križevci, gradski Stožer civilne zaštite, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci te Policijska postaja Križevci.

Župan je zahvalio svima uključenima u organizaciju, a posebno zdravstvenim djelatnicima, na svemu što čine za zaštitu našeg zdravlja te je pozvao građane da se i dalje prijavljuju svojim liječnicima za cijepljenje. Obzirom na povećanje broja novooboljelih, također je ukazao važnost odgovornog ponašanja te strogog pridržavanja svih epidemioloških mjera.

Za sljedeći tjedan planirani su punktovi u Rasinji, Legradu, Kloštru Podravskom i Đurđevcu, a dosad je na području županije prvom dozom procijepljeno 14.750 građana te njih 4.650 drugom dozom.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije