U Križevcima predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih

U organizaciji HZZ Područnog ureda Križevci, Obrtničke komore Koprivničko- križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica u petak 16. siječnja u Križevcima predstavljene su mjere za poticanje zapošljavanja mladih s naglaskom na uvođenje i provedbu Garancije za mlade.
U ime Koprivničko – križevačke županije prezentaciji mjera je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal koji je tom prilikom istaknuo problem nezaposlenosti te da je najveći problem ovog društva nezaposlenost mladih. Osvrnuo se kako je kroz Županiju prošlo više od sto pripravnika odnosno mladih ljudi koji su koristili jednu od mjera, a troje ih je ostalo i raditi. Pozvao je mlade da se aktivno uključe u ovaj projekt te izrazio podršku ministru i ministarstvu od strane lokalne i regionalne razine.
Prezentaciju namijenjenu poslodavcima i nezaposlenim osobama održao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sa suradnicima. Na ovaj način predstavljene su novosti vezane uz mjere aktivne politike zapošljavanja te fiskalne olakšice koje poslodavci mogu koristiti prilikom zapošljavanja mladih osoba. Ministar je promovirao i novu internet stranicu koja će predstavljati središnji informativni portal posvećen u potpunosti provedbi Garancije za mlade u Hrvatskoj.
Prezentaciji su nazočili saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Miroslav Vitković, predstojnica Područnog ureda HZZ Jadranka Čapalija, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki te predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Obrtničke komore.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.