U Križevcima potpisani Sporazumi i Ugovori o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja

U Velikoj vijećnici Grada Križevaca u ponedjeljak, 13. listopada održana je promocija i svečano potpisivanje Sporazuma i Ugovora o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja za školsku godinu 2014./2015. Potpisivanju su prisustvovali učenici i njihovi roditelji, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i njegov zamjenik Dražen Pros, župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović te brojni gosti.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta, a u suradnji sa Gradovima Križevci, Koprivnica i Đurđevac, općinama Gola, Podravske Sesvete i Virje, poduzećima „Radnik“, „Rasco“, „Komunalno poduzeće“ Križevci te obrtima „Zid“ Đurđevac, „Graditeljstvo Vrabelj“ osigurala je za 70 učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno.

Za navedene stipendije Ministarstvo poduzetništva i obrta osiguralo je 420 tisuća kuna iz Programa poticanja poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls“, a ostatak sredstava osigurava Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije zajedno s partnerima na lokalnoj razini.

Prigodnim riječima prisutne je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić. U ime gospodarskih subjekata obratio se tajnik Uprave tvrtke “Radnik” Darko Jambreković, a u ime Hrvatske obrtničke komore zamjenica glavne tajnice i šefica Odjela za obrazovanje Mirela Lekić. Zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović istaknuo je dugu tradiciju obrtništva u Gradu i osvrnuo se na projekte kojima grad Križevci podržavaju razvoj poduzetništva.

Župan Darko Koren obratio se, prije svega, roditeljima i učenicima naglasivši „kako je odluka o izboru životnog puta uvijek najteža, ali vjeruje kako je ova odluka ispravna i da je ovo dobar put koji pruža određene garancije“. Župan se zahvalio svima koji sudjeluju u ovom projektu značajnom za razvoj gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras pohvalio je suradnju svih sudionika na ovom projektu te obećao kako će Ministarstvo poduzetništva i obrta u idućoj godini značajno povećati sredstva za stipendije, a u pojedinim će ih županijama financirati u stopostotnom iznosu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.